top of page

Vis den du er


Når det gælder performance, kender de fleste til, at tænke for meget over hvad andre tænker. "Hvordan virker jeg? Og det er faktisk det værste du kan tænke i den situation. Det er nemlig den direkte vej til at få dine tilhørere til at bedømme dig istedet for at opleve dig. For det du gør, vil dit publikum spejle. FOKUS & NÆRVÆR Ofte drukner performerens opmærksomhed i et tankemylder, der handler om, hvordan hun eller han modtages af tilhørerne. Og det er ikke hensigtsmæssigt, for tanker kan ikke lede mennesker. Kun mennesker der er nærværende, og med noget på hjerte, interesserer og har impact. Så det er virkelig værd at kigge på, hvordan du bedømmer dig selv, når du performer. Du er nødt til at mærke og lytte til din krop. For det er kroppen der udstråler ægte nærvær og energi. PERFORMANCE ER ET MØDE Det sker tit, at den som er på, signalerer at det gerne må overstås hurtigst muligt. "Jeg vil jo ikke spilde folks tid" er en brugt undskyldning. Men det er netop når det skal overstås, at tiden er spildt. Hvis du har intentionen om at give fremfor at tænke på hva andre tænker om dig, er intet spildt. En performance er et møde. Og det er ikke kun dig der bærer det. Du og dine tilhørere kan skabe noget sammen. Men du er nødt til at gå forrest og stole på, at det vil ske. Tør du det, får du rigtig meget foræret. Først og fremmest fra din egen krop, men også fra nuet, fra tilhørerne, fra rummet og det der opstår i det kreative rum imellem jer. VI ER HVAD VI TÆNKER OM OS SELV Vil du give dig selv en chance? Vil du være åben for din krops geniale impulser? Og vil du kunne stole på dig selv? Vi siger, at man bliver hvad man spiser. Det er endnu mere sandt i forhold til tankerne. Vi fremstår og handler, som vi tænker om os selv. Fortæller du din krop, at den skal holde op med at være nervøs, bliver den mere nervøs. Den levende energi, som kroppen er fuld af, ved nemlig ikke hvad den skal gøre af sig selv, hvis den ikke må være der. Derfor er det så vigtigt, at du lærer at give dig selv lov til at være - med alt hvad du er. Når du gør det, begynder du at stråle og skinne. TRANSFORMATION Hvis du oplever, at det er svært at performe, er det et sundt signal fra din krop om, at du ikke anerkender dig selv i tilstrækkelig grad. Og så er det tid til at stoppe op, og lære en ny vej. Det er nemlig muligt at transformere de negative vaner, så det bliver en glædesfyldt og livsbekræftende oplevelse at performe. For alt hvad der rummer energi, kan transformere. Og negative vaner rummer uendelig meget energi. Når den forløses og slippes fri, er der virkelig store kræfter på spil. Gennem mine 25 år som performance træner, har jeg lært, at det handler om at anerkende sig selv og det, der sker i kroppen. Du har brug for at give dig selv lov til at være "stor og udstrålende" mens andre kigger på dig. Ikke stor som i: Se mig, jeg er bedre end jer, men stor fordi jeg ER her, og fordi jeg VIL give noget til JER... Når du giver dig selv lov til at være givende fremfor analyserende, har du nøglen til en stærk performance.

Featured Posts
Kom tilbage igen snart
Når indlæg er udgivet, kan du se dem her.
Recent Posts