top of page

Vil du være en stærk performer?


Når det gælder performance, kender de fleste til, at tænke for meget over hvad andre tænker. "Hvordan virker jeg? Ser de, at jeg er usikker? Hvor skal jeg gøre af mine hænder? Spilder jeg deres tid..?" Hvor er dit fokus? Ofte drukner performerens opmærksomhed i et tankemylder, der handler om, hvordan hun eller han modtages af tilhørerne. Og det er ikke hensigtsmæssigt, for tanker kan ikke lede mennesker. Det kan kun fokuserede mennesker - med noget på hjerte. Så det er værd at kigge på, hvor dit fokus er, og hvordan du bedømmer dig selv, når du performer. Er du tilstede i din krop? Slapper du så meget af, at du kan følge din krops impulser og bruge din intuition, mens det står på? Hvordan oplever du dig selv i situationen? Mærker du din vejrtrækning og rummet? Træder du ind i mødet og kontakten med dine tilhørende? Eller bruger dine kræfter på, at bedømme dig selv (negativt)?? Når du står på en "scene" bliver din indre dialog meget tydelig. Det er ligesom at stille dig under et forstørrelsesglas. Alt kan ses. Hvad du tænker om dig selv, afspejles i dit kropssprog. Kroppen lytter til din indre overdommer, og agerer som en lydig soldat, med alverdens uhensigtsmæssig aktivitet. Den krøller sig sammen, og stritter i alle retninger, banker hårdt med hjertet og rødmer i kinderne. Forståeligt nok, du får det selv til at ske, reaktionerne er helt naturlige. Din krop følger bare de tanker, du har om dig selv. Vi siger, at man bliver hvad man spiser. Det er endnu mere sandt i forhold til tankerne. Vi bliver, hvad vi tænker om os selv.

Naturlige reaktioner Hvis du fortæller din krop, at den ikke må larme så meget, larmer den endnu mere. Den levende energi som kroppen har, ved ikke hvad den skal gøre af sig selv, når den ikke må være der.. Og alt det, som kunne være din unikke kraft og overbevisende udstråling, bliver til urolige hænder, knæk i stemmen, manglende overblik, svimmelhed, diffus energi og manglende fokus. Det siger sig selv, at det ikke er vejen. Og teknikker er ikke nok til at komme fri af det. Udfra min erfaring er det eneste, som virkelig skaber en stor og positiv forandring for din performance, dit ubetingede JA til dig selv og din krops reaktioner.

Dejligt når blodet koger! Der er ingen forskel på, om det er en forelæsning for 1000 mennesker, et foredrag for 500, en formidling for en afdeling på 20, et gruppemøde med 8 personer, eller en tale for familen, til en privat fest. Det, der sætter blodet i kog, er at der kommer mærkbart fokus på dig, fordi du placerer dig "In the spotlight". Du kunne vælge, at nyde følelsen af at være i live, at mærke hvor meget "fut og spjæt" der kommer i systemet, når du er "på". Det er jo bare livet i dig, der rejser sig op og siger YEAH!! Jeg er klar!! Lad os lege!! Men du bliver bange og lytter mere til tankerne end til din levende krop. Til sidst kommer du i tvivl om, hvorvidt dit budskab er vigtigt nok, til at optage andres tid.. Tænk sig, hvis du istedet omfavner alt dette ægte spræl og deler ud af det.. Så sker der virkelig noget! Dine tilhørere vågner og kommer ud af tågerne, - og glemmer deres eget tankemylderfor en stund. Det inspirerer mere end noget andet. Du trækker mennesker ind i nuet, ind der, hvor livet er. Og er det ikke der, vi alle helst vil være, hvis vi kunne finde ud af det? Tankerne er et fiktivt rum. Det sande rum er hvor kroppen er. I det sansede liv - nu og her. Kroppen ved alt om, hvad det vil sige at være menneske. Den er levende og parat, og altid klar til at lege. Du kom til verden, som et væsen, der kan lyse og skinne, udfra en kærlig kraft, der ikke TVIVLER på sig selv - men ER sig selv. Men så kom livets udfordringer og satte sine spor. Opdragelse. Erfaringer. Knubs. Først lærer vi, at holde op med at lege. Så lærer vi, at holde op med at skinne. Og så lærer vi, at det er bedst at sikre sig bag et værn, som vi kalder komfort zonen. Men sagen er, at denne zone hæmmer alt det levende. Det levende, som får mennesker til at lytte, at følge dig - og dine fantastiske ideer. Nogle af dine ideer kan være så stærke og vigtige, at de kan ændre andres tilgang til livet. Vil du misse den mulighed? Hvis du oplever, at det er svært at performe, er det et klart og sundt signal fra din krop om, at du ikke anerkender dig selv og det du står for, i tilstrækkelig grad. Og så er det tid til at stoppe op, og skabe en mærkbar, positiv forandring for dig selv, så det kan blive en stærk og livsbekræftende oplevelse at performe. Gennem mine snart mere end 25 år som performance træner, har jeg lært, at det handler om at anerkende dig selv og det, som sker i din krop. Når du gør det, kan du transformere din krops reaktioner fra ukontrollabel uro - til stærk, fokuseret energi. Du har brug for at give dig selv lov til at være "stor" og kraftfuld, mens andre kigger på dig. Ikke stor som i: Se mig, jeg er større og bedre end jer, men stor som i: Jeg ER her og jeg VIL være her - sammen med jer - fordi jeg har noget på hjerte. Fordi jeg har noget at give. Når du giver dig selv lov til at give, har du nøglen til en stærk performance.

SÅ:

Næste gang du står foran en forsamling og skal til at levere dit budskab, så er mit råd til dig: Istedet for at bekymre dig om omgivelsernes vurdering af dig, dine evner og virkemidler - så vend det rundt, og spørg dig selv: Hvad vil jeg give disse mennesker NU?

Forberedelsen skal du selvfølgelig have på plads hjemmefra. I det performative øjeblik er det ikke forberedelsen det handler om, men din nærværende krop, dit klare fokus og din intention om at give.

Featured Posts
Kom tilbage igen snart
Når indlæg er udgivet, kan du se dem her.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Ingen tags endnu.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page